Results

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

14. dubna 2023

Ideální způsob platby: platební metoda iDeal

autor: TrustPay
Sledujte nás:

Ve světě e-commerce je nezbytné nabízet bezpečné, efektivní, a hlavně lokálně oblíbené platební metody. Jednou z takových metod, která si v posledních letech získala oblibu, je iDeal.

Jedná se o oblíbenou platební metodu v Nizozemsku, která umožňuje zákazníkům platit za zboží a služby online pomocí svého bankovního účtu. Byla zavedena v roce 2005 a od té doby se stala jednou z nejpoužívanějších platebních metod v zemi.

V tomto blogu se na iDeal a jeho výhody pro zákazníky i obchodníky podíváme blíže.

Jak iDeal funguje?

Když se zákazník rozhodne platit prostřednictvím iDeal, nabídne mu platební okno TrustPay seznam bank, ze kterého si může vybrat tu svou. Po výběru banky je přesměrován na webové stránky dané banky, kde se může přihlásit a autorizovat platbu. Platba je pak zpracována v reálném čase a finanční prostředky jsou převedeny přímo z účtu zákazníka na účet prodejce.

Rozeberme si to krok za krokem:

  1. Zákazník si při placení vybere jako platební metodu iDeal.
  2. Ve vyskakovacím okně zákazník vybere svou banku ze seznamu zapojených bank. Většina nizozemských bank je součástí sítě iDeal, včetně ABN AMRO, ING, Rabobank a dalších.
  3. Zákazník se přihlásí ke svému bankovnímu účtu pomocí přihlašovacích údajů z internetového bankovnictví. Tento krok zajistí, že platba bude autorizována bankou zákazníka.
  4. Po přihlášení zákazník potvrdí údaje o platbě, jako je částka a příjemce. Poté zákazník platbu schválí a transakce je okamžitě zpracována.
  5. Zákazník je přesměrován zpět na webové stránky prodejce, kde dostane potvrzení o úspěšné platbě.

Výhody pro zákazníky

Jednou z hlavních výhod iDeal pro zákazníky je pohodlí, které nabízí. Kupující mohou platit za zboží a služby online, aniž by potřebovali platební kartu – namísto toho použijí svůj bankovní účet. Služba iDeal také nabízí vysokou úroveň bezpečnosti, protože platby jsou zpracovávány přímo prostřednictvím bankovního účtu zákazníka, takže není nutné sdělovat prodejci jeho bankovní údaje. Tím se snižuje riziko podvodu a krádeže identity.

Výhody pro obchodníky

Služba iDeal nabízí také několik výhod pro samotné obchodníky. Vzhledem k tomu, že platby iDeal jsou zpracovávány v reálném čase, mohou obchodníci přijímat platby okamžitě, což může zlepšit cash flow. Vzhledem k tomu, že iDeal je v Nizozemsku tak široce používanou platební metodou, obchodníci, kteří ji zařadí do svého platebního mixu, přilákají více lokálních zákazníků a dosáhnou vyšších tržeb.

Závěrem lze dodat, že iDeal je pohodlná, bezpečná a efektivní platební metoda pro zákazníky i obchodníky působící na nizozemském trhu.

Pokud plánujete expanzi na nizozemský trh, je iDeal to nejlepší, co byste měli do svého platebního mixu zahrnout. Chcete-li se o této platební metodě dozvědět více, kontaktujte náš tým na adrese podpora@trustpay.eu nebo navštivte naše webové stránky https://www.trustpay.cz/expandujte/