Results

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

TrustPay announces new partnership with MuchBetter

Computer users and programmers have become so accustomed to using Windows…

14. února 2022

Co jsou alternativní platební metody a proč jsou v dnešním e-commerce světě důležité

autor: TrustPay
Sledujte nás:

Co jsou alternativní platební metody? Alternativní platební metody – zkráceně APM jsou bezhotovostní platby prováděné jakýmkoli způsobem, které neprobíhají pomocí hlavních značek platebních karet (VISA nebo MasterCard). V posledních letech jsou mimořádně oblíbené a představují účinný způsob, jak nakupovat online. Nejznámější druhy alternativních platebních metod Každý zákazník preferuje jiný způsob placení. Alternativní platební metody jsou řešením pro […]

Co jsou alternativní platební metody?

Alternativní platební metody – zkráceně APM jsou bezhotovostní platby prováděné jakýmkoli způsobem, které neprobíhají pomocí hlavních značek platebních karet (VISA nebo MasterCard). V posledních letech jsou mimořádně oblíbené a představují účinný způsob, jak nakupovat online.

Nejznámější druhy alternativních platebních metod

Každý zákazník preferuje jiný způsob placení. Alternativní platební metody jsou řešením pro milióny spotřebitelů, kteří chtějí za své online nákupy platit rychle a bezpečně. Mezi nejčastější alternativní způsoby placení patří:

Hotovostní platby („elektronická hotovost“)

Zákazníci zakliknou způsob platby v hotovosti. Vygenerují si čárový kód, kterým se v obchodě identifikují a zaplatí za zboží. Jakmile je platba potvrzena, obchodník dodá zboží zákazníkovi. K této skupině patří například Cash2code, Boleto, Oxxo nebo Fawry.

Bankovní převody v reálném čase

Tento způsob platby umožňuje spotřebitelům platit za zboží a služby prostřednictvím přímých online převodů ze svého bankovního účtu. Příklady tohoto způsobu platby jsou iDEAL nebo GiroPay.

Inkaso

Zákazníci poskytnou obchodníkovi možnost stahovat peníze ze svých účtů. Pod služby placení inkasem, tzv. „recurring platby“, spadá např. SEPA inkaso (SEPA direct debit).

Domácí karetní systémy

Na celém peněžním trhu zákazníci platí i karetními systémy Visa Mastercard. Na domácím trhu mohou obchodníci využívat také lacinější variace – domácí karetní systémy. Výhodou je, že u některých, jako je Bancontact, se nemusíte obávat reklamací plateb (tzv. chargebacků).

Elektronické peněženky (e-wallets)

Proč si zatěžovat kapsy hotovostí, když si ji můžete digitálně uložit do elektronické peněženky? Tento oblíbený způsob platby využívají systémy PayPal nebo Alipay.

Digitální a mobilní peněženky

Platit již lze i pomocí telefonu nebo chytrých hodinek. Apple Pay a Google Pay mají platební karty zabudované přímo v zařízení. Stačí přiložit a nákup je uhrazen.

„Nakup teď a zaplať později“ nebo „Buy-now-pay-later“

Metoda BNPL umožňuje zákazníkům rozložit své výdaje na několik splátek nebo zaplatit celou částku později. Svůj nákup zaplatí prostřednictvím účtu nebo debetní karty. Službu „BNPL“ nabízí např. společnost Klarna, ale i české či slovenské instituce Twisto a Ahoj.

Proč by alternativní platební metody neměly chybět ani ve vaší obchodní strategii?

Alternativní platební metody musí být součástí každé dobré platební strategie obchodníka. Pokud e-shop neposkytuje způsob platby, který zákazník preferuje, přichází o tržby. Je důležité porozumět místním trendům a preferencím. Výzkumy ukazují, že pokud obchodníci poskytují v dané zemi tři nejoblíbenější způsoby platby, zvýší se jim konverze až o 30 %.

TrustPay a alternativní platební metody

TrustPay pokračujeme s rozšiřováním svého portfolia alternativních platebních metod. Momentálně poskytujeme největší množství platebních metod na českém a slovenském trhu. Klienti si mohou vybrat způsob, který vyhovuje jejich cílovým skupinám doma i v zahraničí a umožnit jim co nejpříjemnější zážitek z nakupování.

V dalších článcích vám představíme jednotlivé alternativní platební metody z našeho portfolia.

Máte-li otázky, nebo se chcete poradit, která platební metoda je pro vás vhodná, neváhejte nás kontaktovat e-mailem na podpora@trustpay.eu nebo telefonicky na číslo +421 2 321 68 450.

Mohlo by vás zajímat

Našim klientům pomáháme růst a s nimi rosteme i my
Společnost TrustPay za poslední rok představila spousty fantastických změn, kterými jsme vyslechli potřeby našich partnerů a přinesli jsme na trh nové a lepší služby.
Economy
author: TrustPay
Jak přizpůsobit e-shop pro zahraniční zákazníky?
Hodnota evropského e-commerce trhu byla na konci roku 2020 odhadována na více než 700 miliard EUR, přičemž téměř čtvrtina hodnoty e-commerce transakcí byla vygenerována právě nákupy od zahraničních obchodníků.
Economy
author: TrustPay
Bezpečné nakupování na internetu
Nejen technologie, ale i aktuální světová pandemická situace změnily naše nákupní chování. Čím dál tím víc preferujeme online nákupy na internetu před návštěvou kamenné prodejny.
Economy
author: TrustPay